VY Restaurang


De fyra årstiderna. Beundransvärda. Alla med sina unika egenskaper. Vi lever och klär oss efter dem. Ibland reser vi för ett miljöombyte. Upplever andra kulturer, klimat och atmosfärer. Precis på samma sätt lagar vi mat på VY. I vårt kök översätter vi kläder efter väder till mat efter säsong. Vi främjar det svenska, framförallt småländska, matarvet och väver vi in influenser och erfarenheter från det internationella köket.

110kr

Lunch vecka 48

11.00-14.00

Vad ingår i lunchen?

Dryckdryck
Brödbröd
Salladsallad
Kaffekaffe

Om VY Restaurang

Vaggerydsgatan 1
553 30 Jönköping
036-305420
www.vyjkpg.se/

Veckans alternativ

  • Veckans fisk: Skinnstekt lax med kräftpotatis och skirat smör

Måndag

  • Biff a la Lindström med saltgurka, skysås och rostad potatis (Svensk färs)
  • Veg: Rödbets- & kaprisbiff med rostad potatis och rödbetssmör (Miljövänligt)

Tisdag

  • Raggmunk med stekt fläsk från Småland och rårörda lingon (Närproducerat)
  • Veg: Raggmunk med bönragu och råröda lingon (Miljövänligt)

Onsdag

  • Fläskkarré från Småland med äpple, rödlök, gräddsky och kokt potatis (Närproducerat)
  • Veg: Confiterad rotselleri med hasselnötspesto och potatispuré (Miljövänligt)

Torsdag

  • Kyckling från Öland med potatispuré och senapssås (Närproducerat)
  • Veg: Rödbetsbullar med potatismos och vegansk pistou

Fredag

  • Rökt kycklingklubbfilé med ljummen couscoussallad och mangosås (Närproducerat)
  • Veg: Rökt portabello med ljummen couscoussallad och mangosås (Miljövänligt)

Mer om lunchen

HAPPY LUNCH 11:00-11:30, 13:00-14:00.