VY Restaurang


De fyra årstiderna. Beundransvärda. Alla med sina unika egenskaper. Vi lever och klär oss efter dem. Ibland reser vi för ett miljöombyte. Upplever andra kulturer, klimat och atmosfärer. Precis på samma sätt lagar vi mat på VY. I vårt kök översätter vi kläder efter väder till mat efter säsong. Vi främjar det svenska, framförallt småländska, matarvet och väver vi in influenser och erfarenheter från det internationella köket.

110kr

Lunch vecka 37

11.00-14.00

Vad ingår i lunchen?

Dryckdryck
Brödbröd
Salladsallad
Kaffekaffe

Om VY Restaurang

Vaggerydsgatan 1
553 30 Jönköping
036-305420
www.vyjkpg.se/

Veckans alternativ

  • Veckans fisk: Torskrygg med dillslungad potatis, sparris och vitvinssås (Miljövänligt)

Måndag

  • Pannbiff med ölbrässerad lök, kokt potatis och rårörda lingon (Svensk färs)
  • Peasebullar med ölbrässerad lök, kokt potatis och rårörda lingon (Miljövänligt)

Tisdag

  • Raggmunk med fläsk från småländska gårdar och rårörda lingon (Närproducerat)
  • Raggmunk med bönragu och rårörda lingon (Miljövänligt)

Onsdag

  • Chicken á la King med ris och ajvar (Miljövänligt)
  • Krämig kikärtscurry med ris och ajvar(Miljövänligt)

Torsdag

  • Gulaschgryta med ris och crème fraiche
  • Sparrissoppa med crème fraiche, ägghalva och ostkrutong (Miljövänligt)

Fredag

  • Plommonspäckad karré från Småland med potatispuré, äppelkompott (Närproducerat)
  • Vegetarisk lasagne med parmesan och rucola (Miljövänligt)

Mer om lunchen

HAPPY LUNCH 11:00-11:30, 13:00-14:00.