Julbord i Jönköping 2019


554:-

Guvernören

Hemsidawww


"Guvernören bjuder på ett stort julbord med fem turer." Vad ingår i julbordet?
Julbordet står framdukat onsdag, torsdag, fredag & lördag. Övriga dagar endast för stora sällskap. Barn 0-6 år äter gratis, 7-12 år äter för halva priset.
Pris: 495 exklusive moms.
fr.365:-

Sofiehof 29 november fram till 20 december

Hemsidawww


Fira det bästa med julen här hos oss på Sofiehof kök & bar. Välkomment till Sofiehof´s klassiska julbord. Hos oss hittar ni naturligtvis inga halvfabrikat utan allt är vällagat från grunden.
Från den 23 november fram till 20 december står vårt klassiska hemlagade julbord uppdukat torsdag till söndag

Läs mer om Julbordet här >

FRÅN 23 november
Lunch vardag 365 kr/per person (inkl. en alkoholfri dryck)
Söndagar 515 kr/per person (inkl. hemlagad glögg)
Torsdag – lördag 615 kr/ per person (ink. hemlagad glögg)
Boka julbord här »
fr.595:-

Hemma

Hemsidawww


PREMIÄR 21 NOVEMBER
Julbordet har premiär 21 nov och serveras till 21 dec.

Tisdag-torsdag 595 kr
Fredag-lördag 695 kr
ATT BÖRJA MED
Husets glögg med pepparkakor och ädelostcréme

FORTSÄTTNING FRÅN BUFFÉ
Julens delikatessbuffé med såväl moderna som klassiska inslag. Våra sillinläggningar, laxar i olika tillagningar, löjrom, räkor, charkuterier, julskinka samt mycket mer

DÄREFTER SERVERAS VID BORDET
Torkrygg och smögenräkor i en saffransås serveras med potatiskaka smaksatt med dill och prästost alternativt Kalventrecoté med smörbrynt skivling, rostad butterpumpa- och rotselleri, potatiskaka med svartkål samt konjakssås med toner av svartpeppar

AVSLUTNING
Restaurang Hemmas desserttallrik med husets ostkaka, hjortron, chokladganache, amarettoglass, konmarmelad och bostorps hemost

Alla priser för julborden är inklusive moms och per person. När du bokar via vår hemsida skickas en bokningsförfrågan till bokningsansvarig på restaurangen som sedan återkopplar till dig.

Julbord för stora sällskap

Restauranger som Guvernören, Björkhaga och Hooks Herrgård har plats för stora sällskap. Guvernören har exempelvis 300 sittplatser. Hooks Herrgård & Björkhaga tar gärna emot sällskap på 50 eller 100 personer. Även Red Lion har gott om sittplatser. Använd bokningsformuläret ovan för att smidigt boka ditt sällskap, privat eller för företaget.

Bokar du som företag så kan det vara bra att veta att julbord som är värda högst 450 kronor per anställd (gäller år 2017) är skattefria för den anställde om de kan ses som intern representation, till exempel en personalfest, enligt skatteverket. Vid julbord för kunder medges avdrag endast om det sker i anslutning till en affärsförhandling. Läs mer på Skatteverket.

Fler Julbord i Jönköping med omnejd

Julen är en tid för att vara med nära och kära, familj, släkt och vänner. De flesta av oss har också lite ledigt då och njuter extra mycket av god mat, inte minst diverse julbord. Vi tänker på både julbord hemma men självklart även företagsbjudningar. Att företag bjuder sina anställda på Julbord är vanligt i Sverige. Personalen tackas för året som gått och julbordet blir en del av en personalfest.

Dags att boka julbord? Här är restaurangerna i Jönköping och Huskvarna med omnejd som erbjuder julbord 2014:

Jönköping

Bowling Arena
Tidiagre år har Bowling Arena kört julbord kombinerat med bowling.

CasaGrande
Ingen information om 2015.

Comfort You
Några fredagar innan jul serveras julbord. Ring och hör närmare för dagar, tider och priser.

Guvernören
Fem olika turer med lite varierande rätter.

Ester Kök & Bar

Harry’s
Här hittar du ett traditionellt julbord med trubadur, men också en kväll med pianobar och nöjeskväll på Harrys, Sliver och Red.

Hasse På Sjökanten
Förra året hade man sittningar från mitten av november och åt från sillbord, kallskuret, småvarmt, ostfat och förse dig med juldryck från glöggbord. Ring å kolla vad som gäller.

Kafé Braheparken (vegetariskt och/eller veganskt)
Ett alternativ till de traditionella borden. Ett helvegetarisk julbord i slutet av november och början av december. Hemlagat och hembakat varvat med kalla och varma rätter. Stor del ekologiska råvaror.

Kock och Bar

Mäster Gudmunds Källare
I gemytliga och underbara lokaler körs sittningar flera gånger per dag. På julafton kan du beställa hem maten (avhämtning). Barn under sex år äter gratis.

Kättilstorps Golfrestaurang

O´learys

Restaurang Oasen

Restaurang Hemma
Julbord serveras på fem festliga tallrikar istället för en traditionell buffée.

Sofiehof

Stugan i Stadsparken
I det vackra Wärdshuset i Jönköpings Stadspark serveras ett traditionellt Julbordet. Glöggen, den serveras utomhus – passande med vacker utsikt.

Tabergstoppen
Dagliga serveringar med start den 22 november. Julpyntade lokaler och egna specialiteter på julbordet. Taberg är Smålands högsta berg och ligger cirka 15 kilometer sydväst om Jönköping.

Tokeryds Herrgård
Dagliga julbord i herrgårdsmiljö på Tokeryds Herrgård 5 km från centrala Jönköping. Boka för lunchen eller kvällar på vardagar och lördagar. Glöggen dricker du framför en varm brasa.

Huskvarna

Huskvarna Stadshotell
Extra mycket fisk och skaldjur. Tomtefar och tomteflickor spelar instrument och står för underhållningen.

Stockmakaren
Julbord under lunchen eller bufféer med bland annat viltkorv från Hok på rådjur och vildsvin.

Gränna, Ryfors, Mullsjö Hook mfl orter.

Engelska Villan (Ryfors, Mullsjö)
Ståtliga Engelska Villan har tidigare kört julbord på helgen. Ring och hör hur det ser ut i år.

Gyllene Uttern (Gränna)
Tomtar, granar, tända ljus och pianounderhållning under utvalda dagar med start den 23 november.

Hooks Herrgård (Hook)
Fint dukade bord i herrgårdsmiljö. Du som vill ha en svängigare upplevelser kan välja julshowen som körs utvalda dagar.

Västanå slott (Gränna)
Klassisk julbord på Västanå slott cirka tre mil norr om Jönköping.

Känner du till fler ställen med julbord så skriv en rad till oss.

Julbord – Buffé med julmat

Traditionell julmat serveras i bufféeform som exempelvis sill, gravad lax, köttbullar, Janssons Frestelse, rödbetssallad, julskinka, julost, kalvsylta, pepparkakor med mera.

Julbord av det traditionella snittet, hemma hos en familj.
Traditionell julbord som det kan se ut hemma hos en familj som firar julen. Rikligt uppdukat med massor av delikatesser.

Är ni ett stort sällskap som ska äta julbord rekommenderas att boka i god tid innan julbordet. Populära julbord blir snabbt fullbokade. Julborden brukar serveras i slutet av november månad och köras ändra fram till dagarna innan julafton.

…och lite mindre traditionellt

Vill du prova något mindre traditionellt har det i alla fall förr om åren funnits både amerikanska-, italienska-, och libanesiska julbord i Jönköping. Det återstår att se vad julen 2013 bjuder på!

Varför äter vi Julbord?

Illustrerad Vetenskap skriver att ”seden att äta och dricka i överflöd under årets mörkaste tid sannolika är äldre än julen”. Tidningen skriver också att det torde ligga en vidskeplig grund bakom det, då man förr i tiden hoppades att ett överflödigt julbord var någon slags garanti för att kommande åt ska bli rikt och ge stor överflöd.

Huruvida det stämmer eller inte lär vi inte få veta, men det låter inte helt osannolikt i alla fall. Ha en fantastisk julbordsupplevelse vare sig du äter på någon av alla restauranger i Jönköping eller bjuder hem gäster till ditt eget.